tisdag 29 juni 2010

Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad

6 portioner

5 dl rabarber
3 dl jordgubbar
2 msk potatismjöl
100 g vit choklad
1 dl mandel, skalad
2 dl havregry
1 dl råsocker
100 g smör

Till servering:
Vispad grädde eller glass

  1. Skala och skiva rabarbern tunt och skär jordgubbarna i bitar. Blanda sedan rabarber, jordgubbar och potatismjöl i små ugnsfasta formar, ca 6-8 st (en stor pajform går också bra).
  2. Hacka vit choklad och mandel grovt, blanda med havregryn, socker och smöret i bitar.
  3. Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarn.
  4. Baka pajerna i 250° varm ugn i ca 10-12 minuter (jag satte ugnen på 225° och gräddade i tio minuter när jag använde mig av en stor pajform). Servera med en klick grädde eller glass.
Receptet från recept.nu

Inga kommentarer: