Kajsa Args kokbok

Helt utan matbloggarambitioner. Bara min egen receptbok med recept från här och där.

fredag 20 juli 2012

Labneh

›
1 l naturell yoghurt, 10% fett 0,5 tsk salt 0,5 tsk torkad mynta 0,5 tsk paprikapulver (kan uteslutas) Garnering God olivolja ...

Urfaspett

›
500 g nötfärs 3 msk ströbröd 1 dl mjölk 2 ägg 2 tsk harissapasta (på burk) 2 tsk spiskummin 1 tsk malen koriander 1/2 tsk chilipu...

Tabouleh

›
4-6 personer 2 dl bulgur 5 dl hönsbuljong 1 stor knippa bladpersilja 1 stor knippa färsk mynta 3/4 dl olivolja 2 vitlöksklyftor 1 ...

Baba ghanough

›
2 stora auberginer 1/4 dl tahini 1/2 citron 3-5 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 1/2 tsk kajennpeppar 1/2 tsk malen spiskummin (eller s...

Fetafyllda cigarrer

›
4-6 personer 1 pkt filodeg 4 msk olivolja 4 msk smör 400 g fetaost 1 msk torkad eller 2 msk färsk mynta 1 gul lök 1 dl hackad blad...
torsdag 19 juli 2012

Mhamara

›
2 röda paprikor 1-2 chilifrukter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 200 g valnötter 1/2 dl olivolja 1/2 tsk spiskummin salt Kärna ur ...
tisdag 3 april 2012

Rostad potatis med tryffelolja, sparris och citron

›
Källa: Matälskaren   1 kg färskpotatis 1 bunt grön sparris 3/4 dl olivolja 1/2 msk salt 1/2 tsk stött svartpeppar 1-2 tsk vit t...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Kajsa Bergman Fällén
Björnlundabo, mamma till Molly (23) och Nike (6), gift med Tomas, miljöpartist, webbnörd med särskild kärlek till till social media. Älskar att virka amigurumi. Den här bloggen handlade från början mest om grön politik i min kommun Gnesta men i mars 2010 fick jag besked om att jag drabbats av en spridd bröstcancer och nu har livet plötsligt tagit en helt ny vändning... vilket inte hindrar mig från att försöka leva det så gott det går.
Visa hela min profil
Använder Blogger.