tisdag 19 juni 2007

Rabarbercheescake med jordgubbar

Räcker till: 8-10 bitar
Tid: 30 min + 4-5 timmar i kylen
Källa: Södermanlands Nyheter

4-5 rabarberstjälkar (400 g)
12 digestivekex
75 g smör
1 tsk kanel
1½ dl socker
½ dl vitt vin
5 gelatinblad
300 g philadelphiaost
2½ dl kesella gourmet
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
färska jordgubbar

Krossa kexen. Smält smöret, blanda i det + kanelen i kexen. Tryck ut i for med lös kant, ställ i kylen.

Ansa och skär rabarern, låt koka med socker och vin tills rabarbern smält. Blötlägg och krama ur gelatinet, lägg i kompotten.

Blanda allt till ostsmeten och blanda med rabarbern.

Häll upp i formen, ställ kallt, helst över natten.

Inga kommentarer: