tisdag 24 juli 2007

Örtmarinerad kassler med champinjonsås

Räcker till: 6 personer

Ca 1 kg kassler
10 färska salviablad
1 kruka färsk basilika

Sås:
1 gul lök, hackad
matfett till stekning
50 g kokt skinka, skivad i små tärningar
300 g färska champinjoner, skivade
1 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
½ tsk paprikapulver
10 färska salviablad
salt och peppar

Hacka örtrkyddorna grovt och gnid in kasslern med dem. Lägg köttet på en bit folie som viks ihop över köttet till ett paket och lägg i en ugnsform. Stek i 200 graders ugnsvärme i ca 30 minuter. Öppna på folien de sista 10 minuterna så att köttet får färg. Låt kasslern vila invirad i folien i ca 10 minuter innan den skärs upp.

Gör under tiden såsen:
Fräs champinjonerna tills all vätska försvunnit. Tillsätt lök och skinka och fräs alltihop ett par minuter. Späd med vin och buljong. Låt koka ihop något och tillsätt därefter crème fraiche, paprikapulver och salvia.
Låt puttra några minuter och smaka till slut av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis eller ris.

Inga kommentarer: