Tid: 30 min + jäsning över natten
Källa: DN
1/4 pkt jäst
1 dl vatten
2 ägg
½ tsk salt
½ msk strösocker
240 g vetemjöl (ca 6 dl) + lite till utbakning
125 g rumsvarmt smör
1 ägg till pensling
- Rör ut jästen i vattnet.
- Tillsätt de lätt uppvispade äggen, salt, socker och 4 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
- Rör smöret mjukt och arbeta in i degen. Tillsätt resten av vetemjölet.
- Täck över degen med plastfolie och ställ i kylskåp över natten.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop den. Dela degen i 13 bitar. Rulla 12 till bullar och lägg dem i pappersformar. Den återstående degbiten rullas ut till en lång sträng som delast i 12 bitar. Rulla dem till små bollar som trycks fast ovanpå de stora.
- Jäs bullarna cirka 45 minuter och sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla briocherna med uppvispat ägg. Grädda dem i cirka 10 minuter tills de fått fin färg.
Bröden är godast nygräddade, gärna med sylt eller marmelad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar