lördag 26 juni 2010

Fars favoritröra på kavring

4 portioner

1 purjolök
4 kokta potatisar
1 msk smör
1/2 burk (ca 590 g) ansjoviskryddad sillfilé
1-2 kryddburk svartpeppar, grovmald
1 dl crème fraiche
1/2 dl finklippt dill
4 skivor kavring

1 hårdkokt ägg till garnering
dillkvistar, till garnering

  1. Skölj, ansa och strimla purjon
  2. Skala och tärna potatisen
  3. Fräs purjon mjuk i matfettet
  4. Tillsätt potatisen
  5. Låt sillfiléerna rinna av, strimla dem
  6. Tillsätt sill och peppra
  7. Blanda försiktigt ner crème fraiche och dill
  8. Fördela den varma röran på brödskivorna
  9. Garnera med ägg och dill
  10. Servera genast

Inga kommentarer: