lördag 26 juni 2010

Fylld kyckling med salsiccia och mjukbakad lök

4 gula lökar
4 kycklingbröst
4 hårdkokta ägg, grovhackade
100 g parmaskinka, tärnad
0,5 krm muskotnöt
200 g salsiccia
1 sked tomatpuré
olivolja och smör
3 dl vitt vin
1 lagerblad (eller en kvist salvia)
salt, peppar
olja och smör att steka i
1 dl passerade tomater
1 nypa socker

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg lökarna i en ugnsfast form och ställ i ugnen. Baka ca 60 minuter. Ju lägre temperatur och längre tid, desto godare lökar.
  2. Putsa kycklingbrösten så att de går att vika upp som en fjäril, men skär inte igenom.
  3. Sprätta upp korven och smula ner inkråmet i en bunke. Vänd ner ägg, parmaskinka, persilja och smaksätt med muskotnöt.
  4. Lägg ut kycklingskivorna och lägg fyllningen i mitten och rulla ihop till en rulle. Bind upp rullen med bindgarn eller sätt ihop den med tandpetare. Bryn rullen i matfettet i en het panna, salta och peppra runt om.
  5. Slå på 1 dl vin. När det har dunstat slå på resterande vin och lägg på lock. Låt det puttra sakta i 15-20 minuter.
  6. Lyft på kycklingen och slå på de passerade tomaterna i skyn, smaka av med socker, salt och peppar.
  7. Tag bort snöret eller tandpetarna och skiva upp kycklingen.
  8. Servera kycklingen med löken och tomatskyn samt färsk pasta eller ris.

Inga kommentarer: