4 kycklingbröst
4 hårdkokta ägg, grovhackade
100 g parmaskinka, tärnad
0,5 krm muskotnöt
200 g salsiccia
1 sked tomatpuré
olivolja och smör
3 dl vitt vin
1 lagerblad (eller en kvist salvia)
salt, peppar
olja och smör att steka i
1 dl passerade tomater
1 nypa socker
- Sätt ugnen på 150°. Lägg lökarna i en ugnsfast form och ställ i ugnen. Baka ca 60 minuter. Ju lägre temperatur och längre tid, desto godare lökar.
- Putsa kycklingbrösten så att de går att vika upp som en fjäril, men skär inte igenom.
- Sprätta upp korven och smula ner inkråmet i en bunke. Vänd ner ägg, parmaskinka, persilja och smaksätt med muskotnöt.
- Lägg ut kycklingskivorna och lägg fyllningen i mitten och rulla ihop till en rulle. Bind upp rullen med bindgarn eller sätt ihop den med tandpetare. Bryn rullen i matfettet i en het panna, salta och peppra runt om.
- Slå på 1 dl vin. När det har dunstat slå på resterande vin och lägg på lock. Låt det puttra sakta i 15-20 minuter.
- Lyft på kycklingen och slå på de passerade tomaterna i skyn, smaka av med socker, salt och peppar.
- Tag bort snöret eller tandpetarna och skiva upp kycklingen.
- Servera kycklingen med löken och tomatskyn samt färsk pasta eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar