lördag 26 juni 2010

Cheddar- och salviafylld kyckling med tomatbakad potatis

2 st bakpotatisar
2 dl krossade tomater
worcestersås
4 dl kycklingfiléer
100 g cheddarost
8 st salviablad
salt och peppar

  1. Tvätta potatisen noga. Skär den i tjocka skivor. Skölj och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra potatisen, stänk worcestersås över och slå på tomaterna.
  2. Ställ in i 170° varm ugn i 30 minuter.
  3. Stick en liten kniv i kycklingfilén. Skär osten i 4 stavar, rulla salviabladen runt. Stick osten i kycklingen, salta, peppra och ringla lite olivolja över.
  4. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i 170° i 20 minuter.
  5. Lägg upp potatisen på fyra tallrikar, dela kycklingen och lägg på, ringla tomatsåsen runt och strimla några salviablad över.

Inga kommentarer: