3 dl grahamsmjöl
3 dl kokande vatten
50 g smör
3 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk sirap
5 dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl
- Mät upp grahamsmjölet (3 dl) i en skål. Häll det kokande vattnet över. Rör om och låt svalna till ca 28°.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet och värm till 37°.
- Lös upp jästen i lite av degspadet, häll i resten. Tillsätt salt, sirap, grahamsmjöl (skållat och vanligt) och så mycket av vetemjölet att degen kan arbetas.
- Låt jäsa i 45 minuter.
- Ta upp på mjölat bakbord och knåda med resten av mjölet.
- Dela i 20 delar, forma runda bullar. Rulla ev. i grahamsmjöl.
- Jäs på plåt i ca 20 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i 225-250° ca 10 minuter.
- Låt kallna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar