lördag 26 juni 2010

Grahamsbullar

20 st

3 dl grahamsmjöl
3 dl kokande vatten
50 g smör
3 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk sirap
5 dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl

  1. Mät upp grahamsmjölet (3 dl) i en skål. Häll det kokande vattnet över. Rör om och låt svalna till ca 28°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet och värm till 37°.
  3. Lös upp jästen i lite av degspadet, häll i resten. Tillsätt salt, sirap, grahamsmjöl (skållat och vanligt) och så mycket av vetemjölet att degen kan arbetas.
  4. Låt jäsa i 45 minuter.
  5. Ta upp på mjölat bakbord och knåda med resten av mjölet.
  6. Dela i 20 delar, forma runda bullar. Rulla ev. i grahamsmjöl.
  7. Jäs på plåt i ca 20 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225-250° ca 10 minuter.
  9. Låt kallna under bakduk.

Inga kommentarer: