lördag 26 juni 2010

Vegetarisk lasagne med getost á la Tina Nordström

2 aubergine
2 zucchini
3 schalottenlökar
2 paprikor
10 champinjoner
1 burk hela tomater
2 skalade vitlöksklyftor
0,5 msk färsk timjan
salt, peppar, socker
1,5 paket färska lasagneplattor
2,5 msk smör
2 msk mjöl
250 g getost

  1. Skölj alla grönsaker, skär dem i mindre bitar (utom paprikan) och krossa vitlöken med en kniv.
  2. Dela paprikorna på hälften och lägg dem på en plåt med skinnsidan uppåt. Ringla lite olivolja över och salta och peppra. Baka paprikorna högt uppe i ugnen i 250° i ca 10 minuter tills de nästan blivit svarta på ovansidan. Ta ut paprikorna och lägg dem i en plastpåse tills de svalnat något. Skala dem och dela dem i mindre bitar.
  3. Sätt på en stor stekpanna. Häll i lite olivolja. Fräs aubergine, zucchini, lök, champinjoner, vitlök, timjan och paprika i ca 5 minuter. Häll i tomater. smaksätt med salt, peppar och lite socker. Låt småkoka ytterligare ett par minuter.
  4. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, ta bort kanterna på getosten och dela den i bitar och lägg i såsen. Salta och peppra. Låt koka till bra konsistens (ca 10 minuter).
  5. Sätt ugnen på 180°. Varva grönsakssåsen, ostsåsen och lasagneplattorna i en form. Börja med grönsakerna, sedan ostsåsen och lasagneplattorna. Täck det översta lagret lasagneplattor med ostås. Baka i ugnen i 20 minuter.

Inga kommentarer: