2 zucchini
3 schalottenlökar
2 paprikor
10 champinjoner
1 burk hela tomater
2 skalade vitlöksklyftor
0,5 msk färsk timjan
salt, peppar, socker
1,5 paket färska lasagneplattor
2,5 msk smör
2 msk mjöl
250 g getost
- Skölj alla grönsaker, skär dem i mindre bitar (utom paprikan) och krossa vitlöken med en kniv.
- Dela paprikorna på hälften och lägg dem på en plåt med skinnsidan uppåt. Ringla lite olivolja över och salta och peppra. Baka paprikorna högt uppe i ugnen i 250° i ca 10 minuter tills de nästan blivit svarta på ovansidan. Ta ut paprikorna och lägg dem i en plastpåse tills de svalnat något. Skala dem och dela dem i mindre bitar.
- Sätt på en stor stekpanna. Häll i lite olivolja. Fräs aubergine, zucchini, lök, champinjoner, vitlök, timjan och paprika i ca 5 minuter. Häll i tomater. smaksätt med salt, peppar och lite socker. Låt småkoka ytterligare ett par minuter.
- Smält smöret i en kastrull, häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, ta bort kanterna på getosten och dela den i bitar och lägg i såsen. Salta och peppra. Låt koka till bra konsistens (ca 10 minuter).
- Sätt ugnen på 180°. Varva grönsakssåsen, ostsåsen och lasagneplattorna i en form. Börja med grönsakerna, sedan ostsåsen och lasagneplattorna. Täck det översta lagret lasagneplattor med ostås. Baka i ugnen i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar