4 port färsk pasta (ca 500 g)
500-600 g fläskfile
salt och svartpeppar
olivolja till stekning
4 skivor lufttorkad skinka
12 blad färsk salvia
12 tandpetare
Tomatkompott:
1 stor gul lök
1 msk olivolja
1 burk tomater
1 msk socker
salt och svartpeppar
Skär köttet i 12 lika stora delar. Krydda med salt och peppar och bryn i het panna med olivolja. Skär skinkan i 12 lika stora bitar. Klä det brynta köttet med salvian och skinkan. Fäst skinkan med tandpetare och efterstek i ugnen i ca 5 minuter i 175 grader.
Tomatkompott: skala och finhacka löken. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt burktomaterna. Smaka av med socker, salt och peppar. Låt sjuda i fem minuter.
Servera med den färska pastan och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar