tisdag 3 april 2012

Bönsallad med kantareller, kumquats och dill

Källa: Matälskaren
2-3 stora portioner

250 g färska gröna bönor
75 g kantareller, grovhackade
1 msk smör och rapsolja
1 klyfta vitlök
2 kumquats, finhackade
1/2 msk farinsocker
2 tsk sherryvinäger
2 msk grovhackad dill

  1. Skär av ändarna på bönorna. Lägg dem i en kastrull med kokande lättsaltat vatten. Koka upp och sjud bönorna stunsiga men mjuka. Låt rinna av i durkslag och skaka runt lite så att de svalnar. Skölj inte med kallt vatten, då blir de blaskiga. Lägg upp i en skål.
  2. Under tiden hettar du upp två tsk fett i en teflonpanna. Stek kantareller och vitlök tills de fått fin färg. Tippa ner svamen över bönorna. 
  3. Tillsätt resten av fettet i pannan och stek kumquatsbitarna mjuka. Vänd ner sockret. Dra pannan av värmen och slå på vinägern. Rör runt och låt stå någon minut. Vänd ner bönblandningen tillsammans med dillen.

Inga kommentarer: