tisdag 19 juni 2007

Currybullar med tomat-yoghurtsås

Räcker till: 4 portioner
Källa: DN

400 g lammfärs eller blandfärs
1 stort ägg
1 dl keso
1 dl persilja
1-2 vitlöksklyftor
4 tsk currypulver
1 tsk mald spiskummin
2 krm cayennepeppar
2 tsk salt

Till tomatsåsen:
1 burk krossade tomater
2 msk olivolja
2 msk hackad persilja
2 msk hackad färsk basilika
2 nypor strösocker
salt och peppar
1 dl turkisk yoghurt

Blanda alla ingredienserna till färsen. Forma till köttbullar och stek i lite olja. Fräs upp tomatkrosset i olja. Lägg i persilja, basilika och en gnutta socker och låt såsen koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vill man ha en slät sås kan man passera tomatröran genom en sil. Blanda i yoghurten när kastrullen tagits från spisen, annars skär den sig. Servera såsen till currygullarna. Ris och sallad är gott till.

Inga kommentarer: