onsdag 20 juni 2007

Fläskfilérulader med skinka och salvia

Räcker till: 4 port

600 g fläskfilé
6 tunna skivor rökt skinka
1 st äpple, i 12 bitar/klyftor
färsk salvia
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
idealmjöl
salt peppar
smör och olja
hackad persilja

Dela fläskfilén i 12 bitar. Platta ut bitarna. Lägg ett blad salvia, en ½ skiva skinka och en äppelbit på varje skiva fläskfilé. Peppra.

Rulla ihop till en rulad, salta på utsidan och fäst ihop med en tandpetare. Rulla ruladerna i idealmjöl.

Bryn ruladerna i smör och olja i en stekpanna, vackert bruna runt om ska de vara! Lägg över dem i en gryta eller traktörpanna. Fräs ur stekpannan med buljong och slå över ruladerna tillsammans med grädden. Lägg på lock och låt dem småkoka i ca 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar, Ta bort ev. tandpetare. Strö över persilja och servera.

Inga kommentarer: