onsdag 20 juni 2007

Färsbiffar med pinjenötter

Räcker till: 4 port
Källa: Arla (något modifierat)

400 g lammfärs eller annan färs
1-2 vitlöksklyftor
3/4 dl pinjenötter (ca 50 g)
1 äggula
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl matlagningsgrädde

Röra:
100 g chèvre
2 dl matlagningsyoghurt

Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs. Forma åtta jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Mosa osten och blanda med matlagningsyoghurten. Servera biffarna med getoströran och ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker. Strö över resten av nötterna.

Inga kommentarer: