tisdag 19 juni 2007

Fluffig rabarbermousse

Räcker till: 4 portioner
Tid: 2½ timme
Källa: Södermanlands Nyheter

5-6 rabarber (500g)
1½-2 dl strösocker
½ dl vitt vin
1 vaniljstång
1 kanelstång
1 citron
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
god mörk choklad

Skär rabarberna i bitar. koka dem med socker och vin. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna. Lägg med kanelstången i kastrullen och låt koka med. Smaka av med citronsaft och eventuellt socker. Låt sakta koka tills rabarbern börjar falla sönder. Lägg gelatinet i blöt, krama ur, smält och blanda i den varma rabarbermassan. Låt svalna. Vispa grädden, blanda i. Häll upp i formar/glas. Låt stå i kylen i minst två timmar. Toppa med grovhackad choklad.

Inga kommentarer: