1 gul lök, tunt skivad
0,5 dl olivolja
1-2 finhackade vitlöksklyftor
2,5 dl passerade tomater eller 1,5 dl tomatpuré utrört i 2,5 dl varmt vatten
1 rågad msk kapris, sköljda och torkade
100 g gröna oliver, urkärnade och halverade
salt
nymalen svartpeppar
1 näve färsk bladpersilja, hackad
8 färska basilikablad
1 liten näve färska blad av stjälkselleri
- Skär fisken i munsbitar.
- Skiva löken och fräs den mjuk i olivoljan i en stor gryta utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, tomat, kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.
- Rör om, lägg på ett lock och låt puttra ihop under några minuter. Tillsätt fisken och örterna. Se till att fisken täcks med sås. Lägg på lock och låt sjuda utan att röra om tills fisken är klar.
- Serveras med couscous.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar