5 stora mjöliga potatisar
olivolja
salt och peppar
ev. en nypa riven muskot
2 ägg
2 stora nävar spenat
Sås:
1 gul lök
1 stor morot, skalad
olivolja
salt och peppar
3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
100-150 g riven cheddarost
2 tsk engelsk senap
1 stor handfull hackad slätbladig persilja
1 pressad citron
- Värm ugnen till 225°.
- Skala och tärna potatisen och koka den i saltat vatten i 10 minuter. Lägg efter 2 minuter i två ägg som blir klara samtidigt som potatisen.
- Lägg spenaten i ett durkslag, sätt det på potatiskastrullen och ångkoka under 1 minut. Krama ur spenatvattnet.
- Häll vattnet av potatisen efter 10 minuter. Kyl av äggen i kallt vatten, skala och klyfta dem. Mosa potatisen lätt, häll i lite olivolja eller smör, salta och peppra.
- Hacka löken och moroten fint. Fräs den lätt i olivolja . Salta och peppra. När de är mjuka hälls grädden i. Värm till kokpunkten. Stäng av värmen, lägg i osten. Blanda i senapen. Salta och peppra om det behövs.
- Ta såsen av värmen. Lägg i persiljan och pressa i citron.
- Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsfast form. Fördela spenaten och äggklyftorna jämnt. Häll på såsen så den täcker allt. Strö sedan över potatismoset luftigt.
- Grädda puddingen i 225° i ugnen i 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar