fredag 25 juni 2010

Fisksoppa

1 tärning fiskbuljong + 6 dl vatten
400 g fisk. Torsk blir bra men man kan ta lax eller blanda eller någon helt annan sorts fisk
1 burk hela tomater
3 stora gula lökar
1 dl vispad grädde alt. crème fraiche
dill, en kruka
fransk dragon, en kruka
citronmeliss, en kruka
räkor (kan uteslutas)

  1. Skala och skär lökan i klyftor. Bryn så den blir guldgul och genomskinlig.
  2. Häll på en burk tomater
  3. Koka upp vatten med buljongtärning. Häll i grytan. Lägg i kryddorna med stjälk och allt. Spar lite dill till dekoration.
  4. Låt koka 20 minuter.
  5. Ta ur de vissna kryddorna.
  6. Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och lägg i soppan. Koka i ca 10 minuter tills fisken är klar.
  7. Häll på grädde + hackad dill + ev räkor. Nu får soppan inte koka mer.
Variation: Vitt vin och saffran gör soppan ännu godare.

Servera med aïoli och rostat bröd.

Inga kommentarer: