fredag 25 juni 2010

Grillade marinerade kycklingfiléer á la Annika Sörenstam

För 8-10 personer (buffé)

1 kg kycklingfiléer
1 citron
flingsalt, nymalen svartpeppar
rosmarinkvistar till garnering

Marinad
3 kvistar färsk rosmarin
rivet skal av 2 citroner
1/2 färskpressad citronjuice
1 msk soja
2 msk malen spiskummin
1/2 tsk tabasco
1 tsk salt
1 dl olivolja

1. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.
2. Marinad: Repa rosmarinen och hacka bladen grovt. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden.
3. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylen minst 2 timmar.
4. Torka av kycklingsskivorna lätt. Grilla ca 3 minuter på varje sida.
5. Skär citronen i halvor. Grilla citronhalvorna med snittytan ner. Garnera kycklingen med lite rosmarinkvistar och pressa över citronjuice. Krydda ev. med salt och peppar.

Källa: Buffé nr 6-7 2010.

Inga kommentarer: