2 dl röda linser
1 liter vatten
1-2 tärningar grönsaksbuljong
1 medelstor finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
lite olja
1/4 tsk kanel
1 krm vitpeppar
1 lagerblad
1/2 tsk senapsfrö
1/2 tsk paprikapulver
1/2 - 1 tsk curry
1 burk krossade tomater
1/2 paket fryst hel spenat (125 g) eller broccoli eller haricot verts
1-2 tsk salt
rikligt med hackad persilja
1 saftig citron
Koka sönder linserna. Fräs lök+vitlök. Tillsätt kryddor, rör om snabbt och häll i tomaterna. Låt puttra ca 15 minuter. Häll i spenat och låt koka tills det är nästan färdigt. Blanda ner linserna. Servera varm med varsin citronklyfta att pressa ner i tallriken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar