eller
3 1/2 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
3 citroner
6 lätt uppvispade ägg
På klassiskt vis: Tvätta och torka citronerna. Gnugga sockerbitarna mot skalen ordentligt tills sockret börjar lösas upp. Lägg efter hand ner sockret i en rostfri kastrull.
På enklare vis: Mät upp sockret i en rostfri, inte allt för stor kastrull. Tvätta citronerna väl. Riv skalet från två av citronerna fint och lägg ner det i sockret.
För båda gäller sedan: Pressa alla citronerna. Lägg i kastrullen också ner mjukt smör i klickar, äggen och den pressade citronsaften.
Sätt den mindre kastrullen i en större till hälften fylld med vatten och sjud tills krämen börjar tjockna. Rör hela tiden med trägaffel. Ös upp på rena burkar. Förvara i kylskåp i högst 12-14 dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar