lördag 26 juni 2010

Insockrade blommor

fräscha, ätliga blommor, t ex violer, rosenblad, gurkört, eller blad
äggvita
vaniljsocker

  1. Samla blommorna en solig morgon när daggen har avdunstat. Det är viktigt att varje blomma är fräsch och torr.
  2. Vispa upp äggvitan med en gaffel tills den är grumlig men inte skummig.
  3. Håll varje blomma/blad i stjälken och doppa ner i äggvitan. Vänd så att alla sidor täcks. Det går också bra att använda en fin pensel och pensla på äggvitan.
  4. Doppa blommorna i sockret och se till så de täcks helt.
  5. Lägg blommorna på ett smörpapper över galler och täck med smörpapper som skydd mot damm.
  6. Torka bladen långsamt på mycket låg värme i ugnen med luckan på glänt eller i ett torkskåp, 1-2 dagar tills de känns nästan porslinsaktiga.
  7. Förvara mellan lager av smörpapper i lufttät burk.

Inga kommentarer: