lördag 26 juni 2010

Marängrulltårta med hallon och vit choklad

6-8 portioner

1 msk smör
4 äggvitor
1,75 dl strösocker
100 g vit choklad
150 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
125 g hallon, helst färska
  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en bakform 25x30 cm med bakplåtspapper. Smält smör och pensla pappret noga.
  2. Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank. Bred ut smeten i formen och grädda 10 minuter eller tills marängen fått fin färg och är fast. Stjälp upp den på sockrat smörpapper. Låt svalna. Om djupfrysta hallon används, låt tina och vätskan rinna av.
  3. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ost och crème fraiche till en slät smet, tillsätt chokladen när den svalnat. Bred ut smeten över marängbotten, men inte ända ut till kanterna.
  4. Strö över hallon, rulla ihop hårt. Svep in i det sockrade pappret och plastfilm. Låt ligga kallt en stund.

Inga kommentarer: