lördag 26 juni 2010

Jordnötssoppa från djävulsön

1 purjolök, ca 200 g
3 vitlöksklyftor
2 morötter
0,5 rotselleri
olivolja
2 örtbuljongtärningar
2 dl jordnötssmör med bitar
salt
1 krm lousiana hot sauce eller nåt annat starkt, t ex chilifrukt
1 krm svartpeppar
1 liter vatten

  1. Rensa purjon och skiva den fint. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skiva morötterna och strimla rotsellerin fint.
  2. Fräs grönsakerna i olivoljan i några minuter utan att de tar färg. Blanda ner buljongtärningarna och häll ner jordnötssmöret i grönsaksblandningen inklusive kryddor.
  3. Häll på vatten. Låt sjuda i ca 10 minuter tills grönsakerna blivit lite mjukare.
  4. Servera med hackade jordnötter och gott bröd.

Inga kommentarer: