lördag 26 juni 2010

Kesobullar

24 stycken

25 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,3 tsk salt
0,5 dl socker
100 g keso
ca 8 dl vetemjöl

Pensling:
0,25 dl mjölk + 2 tsk socker
eller
1 ägg

  1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37°.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet. Tillsätt resten.
  3. Tillsätt salt, socker, keso och det mesta av mjölet.
  4. Arbeta degen smidig. Jäs till dubbel storlek.
  5. Arbeta degen smidig på bakbord.
  6. Trilla ut till runda bullar. Jäs på plåt till dubbel storlek.
  7. Pensla.
  8. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter i 250°.

Inga kommentarer: