400 g salt lax, laxöring, lättrimmad lax eller laxrester från t ex rökt eller gravad lax
8-10 skalade potatisar
1 gul lök
Äggstanning:
4 ägg
4 dl mjölk
1 krm vitpeppar
2 msk finklippt dill
Till formen:
1 msk smör
- Vattenlägg salt lax i ca 12 timmar, beroende på salthalt. Lättrimmad lax eller laxrester behöver inte vattenläggas.
- Skär fisken i tunna skivor/strimlor.
- Skär potatis och lök i skivor.
- Smörj en ugnssäker form, varva fisk, potatis och lök. Sluta med potatis.
- Gär äggstanningen och häll över.
- Grädda i 225° tills puddningen stannat efter 45-60 minuter.
- Strö dill över puddningen.
- Äts med smält smör och ärter eller gröna bönor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar