lördag 26 juni 2010

Laxpudding

4 port

400 g salt lax, laxöring, lättrimmad lax eller laxrester från t ex rökt eller gravad lax
8-10 skalade potatisar
1 gul lök

Äggstanning:
4 ägg
4 dl mjölk
1 krm vitpeppar
2 msk finklippt dill

Till formen:
1 msk smör

  1. Vattenlägg salt lax i ca 12 timmar, beroende på salthalt. Lättrimmad lax eller laxrester behöver inte vattenläggas.
  2. Skär fisken i tunna skivor/strimlor.
  3. Skär potatis och lök i skivor.
  4. Smörj en ugnssäker form, varva fisk, potatis och lök. Sluta med potatis.
  5. Gär äggstanningen och häll över.
  6. Grädda i 225° tills puddningen stannat efter 45-60 minuter.
  7. Strö dill över puddningen.
  8. Äts med smält smör och ärter eller gröna bönor

Inga kommentarer: