fredag 25 juni 2010

Leilas choklad- och lavendelcupcakes

Cupcakes:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk kallt kaffe
100 g god mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret så det blir vitt och pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke och vänd sedan försiktigt ner det i äggsmeten.
  4. Koka upp smör, grädde och lavdel. Låt koka ca 1 minut.
  5. Blanda ner detta i smeten. Tillsätt kaffe.
  6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält i vattenbad eller micro.
  7. Rör ner chokladen i smeten.
  8. Placera ut pappersforma i en muffinsplåt och fyll till 3/4 med smet.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. PRova med en sticka, de ska inte vara kladdiga inuti. Låt svalna.
Frosting:
250 mörk kvalitetschoklad 70%
1,5 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
strössel eller lavendelblommor till garnering

  1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer
  2. Koka upp vispgrädde, honung, lavendel, flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
  3. Tillsätt smör och ost och "pulsmixa"
  4. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på varje cupcake. Garnera.

Inga kommentarer: