200 g skållad mandel
3 ägg
3 dl socker
1 msk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1 krm salt
skalet av 1 apelsin
1-7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör till plåten
- Flisa mandeln, rosta den lätt och snabbt i en stekpanna.
- Värm ugnen till 175°.
- Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner kryddorna och rivet apelsinskal.
- Blanda ut bakpulvret i mjölet och rör ner det. Degen ska bli smidig och fast.
- Smörj en plåt. Dela degen i två delar och rulla ut till ganska tjocka längder och lägg dem på plåten.
- Grädda i 35 minuter tills längden har gulbrun färg.
- Skär genast längderna i centimeterbreda sneda bitar. Vass kniv krävs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar