lördag 26 juni 2010

Mandelskorpor

ca 70 små

200 g skållad mandel
3 ägg
3 dl socker
1 msk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1 krm salt
skalet av 1 apelsin
1-7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör till plåten

  1. Flisa mandeln, rosta den lätt och snabbt i en stekpanna.
  2. Värm ugnen till 175°.
  3. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner kryddorna och rivet apelsinskal.
  4. Blanda ut bakpulvret i mjölet och rör ner det. Degen ska bli smidig och fast.
  5. Smörj en plåt. Dela degen i två delar och rulla ut till ganska tjocka längder och lägg dem på plåten.
  6. Grädda i 35 minuter tills längden har gulbrun färg.
  7. Skär genast längderna i centimeterbreda sneda bitar. Vass kniv krävs!

Inga kommentarer: