lördag 26 juni 2010

Mangokyckling

4 portioner

1 kyckling (ca 1,2 kg)
smör
1/2 röd pepparfrukt
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 purjolök
2 dl crème fraiche
2 msk mango chutney
1 mango

  1. Dela kycklingen i åtta bitar. Bryn delarna i smör i en stekpanna. Flytta över i en gryta.
  2. Kärna ur, hacka och lägg i pepparfrukten.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och soja.
  4. Koka under lock i ca 15 minuter.
  5. Strimla purjon grovt. Rör i purjo, crème fraiche och mango chutney. Låt koka ca 5 minuter.
  6. Skala mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Skär i bitar och lägg i.
  7. Servera med ris och chutney.

Inga kommentarer: