fredag 25 juni 2010

Maräng- och sockerkaksbotten

Sockerkaksbotten:
125 g smör (smält och svalnat)
1 dl socker
2 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Marängbotten:
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker

  1. Börja med sockerkaksbotten:
  2. Vispa 1 dl socker + äggulor pösigt och rör ner smöret
  3. Blanda mjöl och bakpulver
  4. Rör ner allt i mjölken
  5. Bred ut på en pappersklädd plåt eller form.
  6. Fortsätt med marängbotten:
  7. Vispa äggvitor till hårt skum
  8. Blanda socker + vaniljsocker och vänd ner i äggvitorna.
  9. Bred ut ovanpå sockerkakssmeten
  10. Grädda i 180° i ca 20 minuter
  11. Bred ut vispad grädde och bär på.


Inga kommentarer: