lördag 26 juni 2010

Oxjärpar

4 portioner

Färs:
4 msk ströbröd
2 dl vatten
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
400 g färs
1 ägg

Fyllning:
4 msk klippt persilja
1 msk smör

Stekning:
1,5 msk smör
2 dl buljong eller vatten

Sås:
4 dl sky och/eller mörk buljong
2 msk vetemjöl
salt, peppar, soja
0.75 msk tomatpuré

  1. Blanda ströbröd och vatten. Rör i salt och peppar och låt brödet svälla i 10 minuter.
  2. Arbeta i färsen och äggen. Rör tills färsen är smidig men inte för länge.
  3. Forma rulader. Fyll dem. Bryn ruladerna, flytta till en kastrull. Vispa ur stekpannan och häll över.
  4. Låt sjuda i ca 8 minuter, gör såsen under tiden.

Inga kommentarer: