500 g benfritt nötkött i 3 mm tjocka skivor
3 gula lökar
2 msk smör
2 dl vatten
12 potatisar
2 tsk salt
2 krm peppar
1 flaska mörkt öl eller 3,3 dl buljong
persilja
- Skär köttet i mindre bitar om det behövs.
- Skala och skiva löken och stek den i en tredjedel av smöret till fin färg på medelvärme. Ta upp den.
- Bryn köttet i tresten av matfettet. Ta upp det.
- Häll av fettet, vispa ur stekpannan med hett vatten. Ta vara på skyn.
- Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta. Börja och sluta med potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll på skyn + öl eller buljong.
- Sjud under lock på svag värme i 45 minuter.
- Strö över persilja innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar