lördag 26 juni 2010

Sjömansbiff

4 portioner

500 g benfritt nötkött i 3 mm tjocka skivor
3 gula lökar
2 msk smör
2 dl vatten
12 potatisar
2 tsk salt
2 krm peppar
1 flaska mörkt öl eller 3,3 dl buljong
persilja

  1. Skär köttet i mindre bitar om det behövs.
  2. Skala och skiva löken och stek den i en tredjedel av smöret till fin färg på medelvärme. Ta upp den.
  3. Bryn köttet i tresten av matfettet. Ta upp det.
  4. Häll av fettet, vispa ur stekpannan med hett vatten. Ta vara på skyn.
  5. Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta. Börja och sluta med potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll på skyn + öl eller buljong.
  6. Sjud under lock på svag värme i 45 minuter.
  7. Strö över persilja innan servering.

Inga kommentarer: