fredag 25 juni 2010

Rimbobullar

25 st

Deg:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
Ägg

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör ut.
  2. Tillsätt fettet i mindre bitar. Tillsätt även socker och mjöl. Arbeta snabbt till en smidig deg och kavla ut den till en 40x40 cm stor fyrkant.
  3. Skär fyrkanten i mindre fyrkanter - 8x8 cm. Rör ihop fyllningen och fördela på varje fyrkant. Vik ihop från hörnen in mot mitten, som ett kuvert ungefär och lägg i pappformar.
  4. Jäs på övertäckta plåtar i 2 timmar. Pensla sedan med ägg.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 250°, 5- 8 minuter.
  6. Låt kallna utan bakduk på galler. Glasera strax innan servering.

Inga kommentarer: