4 portioner
500 g lövbiff
2 vitlöksklyftor, skalade och skurna i bitar
2 cm ingefära, skalad och skuren i bitar
2 lime, saften + extra till dekor
1 röd chili, urkärnad
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk råsocker
2 msk rapsolja + extra
1 rödlök, strimlad
1 dl cashewnötter
1 påse ruccola
10 jordgubbar i halvor
1/2 gurka, skuren i bitar
1 kruka koriander, grovhackad
3 salladslökar, strimlade
Mixa vitlök, ingefära, lime, chili, soja, fisksås, socker och olja. Hetta upp lite extra olja i en stekpanna. Fräs rödlöken i någon minut, tillsätt köttet och nötterna.
Stek i max en halv minut. Strimla köttet och häll dressingen över.
Blanda med ruccola, jordgubbar, gurka, koriander och salladslök.
Smaka av. Dekorera med limeklyftor och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar