söndag 8 januari 2012

Amerikansk pumpapaj

10-12 bitar

Pajskal:
3,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
4 dl grovhackad pumpa
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. 
  2. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen.
  4. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. 
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. 
  6. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer: