lördag 7 januari 2012

Kyckling saltimbocca med risotto milanese

4 kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
8 blad färsk salvia
1 dl balsamvinäger

Risotto:
2 dl avorioris
1 pkt saffran
3 dl hönsbuljong
1 tsk gul lök, hackad
10 st skogschampinjoner
4 st plommontomater
vitlök
olivolja

Banka och snitta filéerna, fyll dem med skinka och salvia. Stek dem i panna och koka ur med 1 dl balsamvinäger när filéerna är klara.

Risotton:
Fräs löken och blanda den tillsammans med saffran och vitlök i riset som kokas i buljongen. Stek svampen och vänd ner klyftor av tomater i pannan. Detta blandas sen i det färdiga riset. Risotton ska vara krämig. Lägg kycklingfiléerna på risotton så fyllningen syns. Häll över (nappera) filén med balsamvinägerskyn.

Inga kommentarer: