lördag 7 januari 2012

Citronmarängpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g rumstempererat smör
2 msk kallt vatten

Citronfyllning:
3 ägg
2 dl florsocker
saften av en stor citron
75 g smält smör

Marängen:
6 äggvitor
2 dl socker
2 droppar gul karamellfärg

  1. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen väl. Låt vila 1 timme i kylen.
  2. Kavla ut degen, pricka den i botten.
  3. Grädda pajskalet 15 minuter i 175 grader.
  4. Vispa äggen, sikta i florsockret.
  5. Tillsätt det avsvalnade smöret och citronsaften.
  6. Fyll pajskalet.
  7. Grädda ca 15 minuter i 175 grader.
  8. I en torr bunke vispas äggvitorna med karamellfärg till hårt skum.
  9. Vispa ner sockret så att det blir en tjock massa.
  10. Klicka ut smeten över pajen och grädda ca 20 minuter i 150 grader.

Inga kommentarer: