3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g rumstempererat smör
2 msk kallt vatten
Citronfyllning:
3 ägg
2 dl florsocker
saften av en stor citron
75 g smält smör
Marängen:
6 äggvitor
2 dl socker
2 droppar gul karamellfärg
- Blanda samman alla ingredienser till pajdegen väl. Låt vila 1 timme i kylen.
- Kavla ut degen, pricka den i botten.
- Grädda pajskalet 15 minuter i 175 grader.
- Vispa äggen, sikta i florsockret.
- Tillsätt det avsvalnade smöret och citronsaften.
- Fyll pajskalet.
- Grädda ca 15 minuter i 175 grader.
- I en torr bunke vispas äggvitorna med karamellfärg till hårt skum.
- Vispa ner sockret så att det blir en tjock massa.
- Klicka ut smeten över pajen och grädda ca 20 minuter i 150 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar