lördag 7 januari 2012

Grönkålspaj med cheddar och valnötter

Pajskal:
2 dl siktat dinkelmjöl
2 krm salt
75 g smör, kallt
0,75 dl mager kesella


Fyllning:
250 g färsk grönkål
3 st rödlökar
smör
2 dl riven cheddar
1 dl valnötter, grovhackade
3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar

  1. Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smör skuret i kuber till en smulig massa. 
  2. Tillsätt Kesella, arbeta snabbt ihop till en degboll. Låt vila i kylen i 1 timme. 
  3. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 
  4. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i 10 minuter.
  6. Grovhacka grönkålen. Koka i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av och pressa ur all vätska. Skala och skiva löken.
  7. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Lägg tillsammans med ost och nötter i pajskalet. 
  8. Häll över grönkålen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Inga kommentarer: