2 dl siktat dinkelmjöl
2 krm salt
75 g smör, kallt
0,75 dl mager kesella
Fyllning:
250 g färsk grönkål
3 st rödlökar
smör
2 dl riven cheddar
1 dl valnötter, grovhackade
3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
- Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smör skuret i kuber till en smulig massa.
- Tillsätt Kesella, arbeta snabbt ihop till en degboll. Låt vila i kylen i 1 timme.
- Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Grovhacka grönkålen. Koka i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av och pressa ur all vätska. Skala och skiva löken.
- Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Lägg tillsammans med ost och nötter i pajskalet.
- Häll över grönkålen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar