lördag 7 januari 2012

Kanelbiskvier

Ca 30 st

Biskvibotten:
150 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 äggvita


Fyllning:
2,5 dl vispgrädde
4 kanelstänger
150 g mörk choklad
2 tsk flytande honung
Lite extra kanel


Garnering:
200 g mörk choklad
25 g kokosfett

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Riv mandelmassan, blanda med socker och äggvita.
  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut direkt på bakplåtspappret till små rundlar, ca 3 cm i diameter. Platta till toppen. 
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något och lossa dem sedan. 
  5. Koka upp grädden med korssad kanelstång. Låt dra i 30 minuter. Sila bort kanelstången. Hetta upp grädden, bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Smaksätt med honung och mald kanel. Låt svalna, ställ in i kylskåp tills den är kall. 
  6. Rör chokladgrädden smidig. Spritsa eller bred på biskviernas undersida. 
  7. Bryt chokladen i bitar, smält i kokosfettet och doppa biskvierna i chokladen.

Inga kommentarer: