lördag 7 januari 2012

Pepparsås

4 portioner

1 msk rosepeppar
1 msk grönpeppar
1/2 msk svartpeppar
4 schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpure
2 msk vetemjöl
4 msk kalvfond + 3 dl vatten
1 tsk socker
1 dl grädde
1,5 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1 msk soja
2 krm salt

  1. Mortla eller krossa pepparkornen fint.
  2. Hacka löken fint.
  3. Värm en stekpanna, fräs löken i smör i någon minut.
  4. Tillsätt tomatpuren och pepparkorna och låt koka i någon minut. 
  5. Tillsätt vetemjöl och fräs lite till. 
  6. Häll på vattnet och fonden. Koka ihop.
  7. Tillsätt grädde, socker, vin, soja och senap. Koka ihop.
  8. Smaka av med salt.

Inga kommentarer: