onsdag 8 februari 2012

Späckad skinkstek med färsk tagliatelle och svampvinägrett

1,5 kg skinkstek
1 bit helt bacon
1 st vitlök
1 kruka salvia
salt
vitpeppar
smör
olivolja
1 pkt färsk tagliatelle
2 nävar blandad svamp
4 st schalottenlökar
1 st citron
olivolja
majsolja
ruccola

Skär små snitt i steken, skär vitlök och bacon i stavar och linda dem i salvia. Stick in salviaknytena i snitten och bind sedan upp steken.

Bryn steken i en panna och sätt i en termometer. Stek den i 150 grader varm ugn till en innertemperatur på 70 grader. Låt steken vila i 10-15 minuter.

Hacka löken och fräs den med svamp i lite olja. Koka tagliatellen. Blanda citron och olivolja och blanda med svampfräset. Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp steken och slå vinägretten över. Servera med pastan.

Inga kommentarer: