3 portioner som ensamrätt, 4 som tillbehör
200 g fullkornsfusilli
1/2 medelstort blomkålshuvud
1 liten rödlök
1 ask körsbärstomater
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2-2 msk krossad torkad chili, beroende på sort
2 msk grovhackad färsk rosmarin
2 dl kokta linser eller burkade, väl sköljda bönor
2 msk balsamvinäger
75 g fetaost
1-2 msk olivolja till stekning
- Sätt på lättsaltat vatten till pastan i god tid. Koka pastan stunsig men mjuk enligt anvisningar på paketet medan du gör fräset. Häll av i durkslag. Skölj absolut inte.
- Plocka blomkålen i små buketter. Klyfta rödlöken mycket tunt. Halvera körsbärstomaterna.
- Hetta upp oljan ordentligt på hög värme i en stor teflonpanna. Släng ner blomkålsbuketterna och låt dem få färg. Vänd ner rödlök och stek ytterligare nån minut tills vitlöken börjar dofta. Dra pannan av värmen och slå på balsamvinägern. Vänd ner linserna och låt allt bli genomvarmt.
- Blanda blomkålsfräset med pastan. Smaka av med mer balsamico om det behövs. Smula över fetan. Servera bums.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar