1 kg färskpotatis
1 bunt grön sparris
3/4 dl olivolja
1/2 msk salt
1/2 tsk stött svartpeppar
1-2 tsk vit tryffelolja
2 msk pressad citron
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk honung
1/2 dl grovt skuren dragon eller thaibasilika
några nävar gröna blad: machésallad, portlak, spenat
Skrubba potatisen och skiva den centimetertjockt. Lägg på en plåt klädd med ugnsfolie. Blanda med olja, salt och peppar. Stek högt upp i ugn i 275° tills de börjar få färg och mjukna. Rör om med jämna mellanrum så att potatisen inte fastnar och steks jämnt.
Bryt av de sega nederdelarna på sparrisen under tiden. Det är lätt att bryta av för mycket så se till att bryta dem med varsam hand så nära botten änden du kan. Skiva sparrisen diagonalt i 4 cm bitar. Blanda ner i potatisen och stek vidare i ca 5 minuter tills sparrisen mjuknat men har stunsen kvar.
Häll upp blandningen i en vid skål (så att den inte blir för fuktig). Blanda tryffelolja, citron och honung och droppa över blandningen. Vänd runt försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner dragon och gröna blad precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar