- 1 pkt filodeg
- 4 msk olivolja
- 4 msk smör
- 400 g fetaost
- 1 msk torkad eller 2 msk färsk mynta
- 1 gul lök
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1/2 - 1 tsk chilipulver
- 1 ägg
Skala och hacka löken fint. Rör ihop osten med lök, peresilja, chilipulver och mynta.
Smält smöret och blanda det med oljan. Ta dig an två filoplattor i taget och låt resten ligga väl tillstlutna så de inte torkar. Lägg två plattor på varandra och pensla med fettet emellan. Skär i kvadrater 10x10 cm. Lägg på en matsked fyllning i ena änden, vik in sidorna och rulla kvadraten till en cigarr. Vispa upp ägget, pensla och "tejpa" igen skarvarna.
Grädda på smord plåt i 225° tills de är gyllenbruna, 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar