fredag 20 juli 2012

Fetafyllda cigarrer

4-6 personer


  • 1 pkt filodeg
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk smör
  • 400 g fetaost
  • 1 msk torkad eller 2 msk färsk mynta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 - 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg


Skala och hacka löken fint. Rör ihop osten med lök, peresilja, chilipulver och mynta.

Smält smöret och blanda det med oljan. Ta dig an två filoplattor i taget och låt resten ligga väl tillstlutna så de inte torkar. Lägg två plattor på varandra och pensla med fettet emellan. Skär i kvadrater 10x10 cm. Lägg på en matsked fyllning i ena änden, vik in sidorna och rulla kvadraten till en cigarr. Vispa upp ägget, pensla och "tejpa" igen skarvarna.

Grädda på smord plåt i 225° tills de är gyllenbruna, 15-20 minuter.



Inga kommentarer: