4-6 personer
- 2 dl bulgur
- 5 dl hönsbuljong
- 1 stor knippa bladpersilja
- 1 stor knippa färsk mynta
- 3/4 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 citron
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1/2 gurka
- 1 rödlök
- salt och nymalen svartpeppar
- salladsblad
Koka bulgurgrynen i buljongen enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka rödlök och vitlök fint, skär gurkan och paprikan i tärningar. Hacka mynta och persilja.
Pressa citronen och blanda med olivolja och salt. Rör ner dressingen i grynen tillsammans med de hackade grönsakerna och kryddorna. Smaka av med peppar, salt och citron. Låt stå och dra en stund.
Fodra en skål med salladsblad och häll upp blandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar